صنایع آرال شیمی گلستان تولید کننده انواع ضدعفونی کننده ها و شوینده هایی ارگانیک

آرال شیمی انواع ضدعفونی کننده های سطح بالا را تولید می کند. ضدعفونی کننده صنایع غذایی یکی از محصولات این شرکت می باشد

صنایع آرال شیمی گلستان تولید کننده انواع ضدعفونی کننده ها و شوینده هایی ارگانیک

آرال شیمی انواع ضدعفونی کننده های سطح بالا را تولید می کند. ضدعفونی کننده صنایع غذایی یکی از محصولات این شرکت می باشد

کارخانجات صنایع غذایی اعم از فراورده های پروتئینی مانند گوشت قرمز، مرغ و تخم مـرغ، ماهی، سوسیس و کالباس، کنسرو، شیر و فراورده های لبنی، سس و انواع رب، نوشابه، دوغ و آب معدنی، قند و شکر، کیک، کلوچه و بیسـکویت، میـوه و سبزیجات، مربا و عسل، آبمیوه، کنسـتانتره و کمپـوت، ماکـارونی وتولیـدات نشاسـته ای، آرد و نـان، چیپس و اسنک، آجیل و خشکبار، چای و قهوه و … با مواد غذایی در ارتباط هستند. سلامت و پاکیزگی محصولات این کارخانجات با سلامت انسان رابطه مستقیم دارد. به همین دلیل ضدعفونی تجهیزات و دستگاه هایی که در این کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرند مهم و ضروری است.

بخش های مختلفی (خط تولید، سردخانه، کف و دیوارها، ماشین های حمل و نقل، سالن های انبار مواد اولیه و … ) در کارخانه های صنایع غذایی وجود دارد که شاهد انتقال آلودگی از طریق آن ها هستیم. یکی از مهم ترین بخش هایی که باید به ضدعفونی آن توجه شود، خط تولید است. کارخانجات پس از تولید، بخش های COP و CIP را شستشو و ضدعفونی می کنند.

وجود بیوفیلم و همچنین انباشت مواد غذایی در سیستم CIP باعث ایجاد آلودگی های باکتریایی و قارچی می شود. ضدعفونی کننده صنایع غذایی، بیوفیلم موجود در سیستم CIP را از بین می برد. این محلول با از بین بردن بیوفیلم و همچنین اسپور باکتری و قارچ، سلامت تولیدات بعدی را تضمین می کند.

موادی که به عنوان ضدعفونی کننده صنایع غذایی و لبنی مورد استفاده قرار می گیرند متنوع هستند. خواص مورد نظر برای این ضدعفونی کننده ها در زیر نام برده می شود:

دردسترس بودن
قابلیت استفاده در سطوح در تماس با مواد غذایی و بدون ایجاد باقی مانده مضر
از بین بردن انواع باکتری، قارچ، ویروس و اسپور آن ها
اکسیدین در کارخانجات صنایع غذایی
آرال شیمی انواع ضدعفونی کننده های سطح بالا را تولید می کند. ضدعفونی کننده صنایع غذایی یکی از محصولات این شرکت می باشد. اکسیدین ضدعفونی کننده صنایع غذایی را می توان در CIP و COP همه کارخانه های تولید کننده مواد غذایی و سطوح در تماس با مواد غذایی مورد استفاده قرار داد. این محلول پس از استفاده به آب و دی اکسید کربن تبدیل می شود و باقی مانده مضر ندارد. این محلول با خلوص ۱۵% تولید می شود.
جهت مشاوره فنی و رایگان و کسب اطلاعات سایت بیشتر میتوانید به سایت www.aralshimi.com مراجعه فرمایید.

طبقه بندی موضوعی
  • ۰
  • ۰

انواع جرم ها و آلودگی ها

آلودگی ها در صنایع غذایی دارای ترکیبات و انواع مختلفی هستند. به هرگونه چرک و کثافات ، رسوبات چربی روی تجهیزات ، روغن و روان کننده های تسمه نقاله و دیگر رسوبات آلی و غیرآلی موجود روی تجهیزات، آلودگی یا جرم گویند. در واقع آلودگی عبارت است از هر گونه ماده نامطلوب که روی سطحی که می خواهیم تمیز باشد ، نشسته باشد.

  1. جرم ها و آلودگی ها در صنایع لبنی

بیشتر آلودگی ها و جرم ها شامل مواد رسوبی ته نشین شده بر روی سطوح و ناشی از ترکیبات شیر همراه با باکتری پنهان شده در داخل جرم ها هستند.

  • سطوح حرارت دیده :

زمانی که شیر تا دمای بالاتر از ۶۰ درجه سانتی گراد گرم می شود ، سنگ شیر  (stone milk) که ناشی از رسوب فسفات کلسیم (منیزیم) ، پروتئین ها ، چربی ها و غیره است ، شروع به شکل گرفتن می کند.

  • سطوح سرد:

به طور معمول یک لایه نازک شیر به سطوح در تماس با آن مانند دیواره لوله ها ، پمپ ها ، مخازن و غیره می چسبد. در زمان تخلیه سیستم باید تمیز کردن سریع انجام بپذیرد در غیر این صورت این لایه نازک خشک می شود و حذف آن مشکل خواهد بود.

تشخیص چشمی آلودگی ها در  فرایندهای شستشو در صنایع لبنی و غذایی

می توان رسوبات را پس از یک دوره طولانی تولید بر روی صفحه های تبادل حرارتی ، در ابتدای قسمت احیای حرارتی به راحتی مشاهده کرد.

اگر سیستم حرارتی از ۸ ساعت بیشتر کار کند ، رسوب سفید متمایل به قهوه ای که به صورت بسیار محکم به سطوح چسبیده است ، به آسانی قابل مشاهده می باشد.

مشخصات جرم ها از نظر انحلال در محلول های مختلف :

از نظر انحلال جرم ها به دو دسته زیر تقسیم بندی می شوند :

  • جرم های محلول در آب یا سایر حلال ها که حاوی هیچ ماده شوینده یا دترجنت نمی باشند: این جرم ها به طورمعمول شامل نمک های معدنی ، قندها (لاکتوز) ، مواد نشاسته ای و معدنی می باشند. در مورد این جرم ها ، برنامه و مکانیزم خاصی مورد نیاز نمی باشد بلکه فقط با گردش آب (در بعضی مواقع در فشار بالا) پاک خواهند شد
  • جرم های محلول در یک محلول شوینده یا دترجنت : این جرم ها در محلول های قلیایی  و یا اسیدی حل می شوند و شامل موارد زیر می باشند.
  1. انواع جرم ها در صنایع غذایی:
  • جرم های معدنی
  • جرم های آلی

بررسی مراحل CIP در فرایندهای شستشو در صنایع لبنی و غذایی:

  1. شستشوی اولیه با ) WFI  آب مقطر (water for injection) (و یا PW (purified water) جهت خیس کردن سطح داخلی تانک و رفع باقیمانده ی مواد.
  2. فلاش کردن محلول قلیایی به درون مجرا ها. مواد قلیایی محلول اصلی قابل استفاده در تمیزکاری هستند.
  3. به چرخش در آوردن  محلول قلیایی به صورت مجدد.
  4. شستشوی متوسط و ملایم مجدد به وسیله WFI و یا    PW
  5. شستشو با محلول اسیدی که برای رفع  باقیمانده های پروتئینی و یا رسوبات معدنی انجام می گیرد.
  6. شستشوی نهایی به وسیله WFI و یا PW – که ضمن خارج کردن باقیمانده ی مواد و محلول های پاک کننده از دستگاه انجام می گیرد.
  7. جریان دادن هوای نهایی که برای رفع رطوبت باقیمانده بعد از چرخه ی CIP انجام می گیرد.

انواع فرایند های شستشو در صنایع لبنی و غذایی

  • شست و شوی تانکها
  • شستشوی دستی تانک ذخیره
  • شستشوی مکانیکی تانک ذخیره

شیمی آب

شیمی آب به تجزیه و تحلیل و شناسایی آب و تعیین کمیت اجزای شیمیایی و خواص آب که شامل آنیون‌ها و کاتیون‌های PH و عناصر کمیاب است ، گفته می شود. تجزیه و تحلیل شیمی آب اغلب در زمینه مطالعات کیفیت آب و آلودگی هوا و آب‌های گرم زمین به کار گرفته می شود(جهت اطلاعات بیشتر به سایت آرال شیمی مراجعه فرمایید.)

 

  • ۹۹/۱۰/۰۴
  • شهرام حق پرست

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی